Zoeken
  • Joske

HOE HET BEGON...

Ik zit te stuiteren op de bank, ik vertel honderduit en spring van de hak op de tak. "Je bent er helemaal hyper van Jos", zegt vriendin lief die een avondje op bezoek is. En dat klopt, laat mij vertellen over de plannen met Wild Poppy en ik hou niet meer op. Ik begin te stralen en te ratelen en straal van oor tot oor. "Wat tof Jos, maar wat een verschil met een jaar geleden.. wat is er gebeurd?"


Wat er precies gebeurd is weet ik ook niet precies, maar een jaar geleden zat ik er inderdaad heel anders bij. Ik was down, moe, zat niet in de flow en had grote twijfels wat ik wilde met mijn bedrijf. (happy vintage). Ik was ruim zeven jaar ondernemer en zat in mijn derde fulltime jaar, ik was enorm gegroeid, had alles best op de rit, maar het knaagde. Was dit nou wat ik te doen had in het leven, was dit mijn roeping? Meubels verhuren en bruiloften stylen? Ik weet dat dit voor veel mensen gek in hun oren klinkt, want ik heb toch een heel mooi bedrijf? Dat klopt ook, ik heb ook een mooi bedrijf, maar toch miste ik iets. Want wat voor veel mensen de droombaan lijkt (wie wil er nu geen bruiloften stylen) voelde voor mij op dat moment als een groot, zwaar negatief ding. Ik vond het pittig, alle verantwoordelijkheid, flinke vaste lasten, personeel in dienst, veel dagen alleen op kantoor, een grote loods vol met spullen, de hectiek van het seizoen, het 6 dagen in de week 'moeten', het geleefd worden, kortom, het was een beetje veel. Ik zat niet lekker in mijn vel en bleef hangen in een hele negatieve spiraal.


Gelukkig toen het echte hoogseizoen begon en ik mijn eerste styling weer gedaan had kwam de positieve flow langzaam terug. Samen met Suus maakte we onwijs toffe dingen op vele mooie bruiloften en ik vond het samenwerken heerlijk. Vaak riepen we tegen elkaar: owww wat zou het toch fijn zijn om bij elkaar in een pand te zitten. Van het een kwam het ander en midden in ons hoogseizoen vonden we een pand. Helaas bleek na een aantal weken dat het plan wat we hadden niet haalbaar was. Maar het zaadje was gepland, en het idee om samen een ruimte te delen voelde zo goed.

Samen ondernemen, onze krachten bundelen, we werden er zo blij van dat we al snel samen een workshop creëerde. Een workshop tafelstyling, compleet van servet en servies tot aan de bloemen. De try-out was een groot succes en we wilde meer. Maar er moest een naam komen, want een workshop-tafelstyling-van-Happy-Vintage-en-Suus-bloem-en-meer bekte niet echt lekker. Tijdens de laatste bruiloft van het seizoen mochten we een heel weekend mee naar Frankrijk en daar ontstond onze naam. Wild Poppy. Het moest een bloemen naam worden wist ik, en al googelend kwamen we bij deze naam. We hebben er welgeteld één dag over nagedacht en toen wisten we het zeker. Wild Poppy moest het worden.


En toen ging het snel.. het logo werd ontworpen, de site werd gebouwd.. en de verhuizing werd gepland. Want dat zaadje om samen een ruimte te delen was inmiddels ontsprongen en in november kregen we te horen dat Suus de ruimte naast de mijne kon gaan huren. Na weken klussen, verven en sjouwen kon Suus 1 januari in haar nieuwe ruimte en kreeg Wild Poppy ook een fysieke werkelijkheid. Want wat ooit een 'opslagloods' was is nu een heuse studio. Waar we onze workshops kunnen geven, de lunches, waar we klanten kunnen ontvangen, fotoshoots kunnen houden en waar onze creativiteit helemaal tot uiting kan komen.


En of het nu komt door Suus, haar bloemen, hondje Mo, mijn persoonlijke proces, de fijne nieuwe werkruimte of waarschijnlijk een combinatie van dit alles; maar de positieve energie is weer terug. En meer dan ooit zelfs. Toen ik de teksten voor de website ging schrijven en de woorden zo uit mijn toetsenbord rolde, toen ik moest omschrijven wat Wild Poppy is, en voor wie en waarom, toen viel alles op z'n plek... en voelt dit voor mij als het ontbrekende stukje, dat wat ik vorig jaar zo miste. Want alleen meubels verhuren en stylen is voor mij niet genoeg. Ik ben erachter gekomen dat sámen met mensen werken is wat me blij maakt. Sparren, elkaar helpen, inspireren, verbinden. En in de afgelopen acht jaar is mijn netwerk enorm gegroeid en ken ik honderden creatieve vrouwen die geweldige dingen maken. Maar ik zie ook zo veel fantastische vrouwen die zelf niet zien of voelen hoe leuk en bijzonder ze eigenlijk zijn. Die zich inhouden, niet zichtbaar zijn, onzeker zijn, er niet vol voor te durven gaan, want 'wat heb ik nou te bieden en wie zit er in hemelsnaam op mij te wachten'. Nou.. ik, en heel de wereld! En ik vind het jammer om te zien dat er door onzekerheid zoveel moois niet tot uiting komt. En dus gaan we daar met Wild Poppy iets aan doen. We willen vrouwen inspireren, ze verwennen, een luisterend ook bieden, verbinden, netwerken, samenkomen, samen creëren en elkaar ondersteunen! En als ik daar over vertel, dan ga ik stralen, stuiteren en voel ik de energie stromen. De stroom lijkt bijna onuitputtelijk en de ideeën blijven komen.. een podcast, en netwerkclub, en nu dus een blog..


liefs,

Joske

52 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven